Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Er voor kiezen om een omheining rond je tuin (en huis) te plaatsen kan verschillende doelen hebben. Misschien wil je er in eerste instantie bijvoorbeeld wel voor zorgen dat je huisdieren niet zomaar de straat op kunnen lopen. Of misschien geeft de realisatie van een bepaald hekwerk je wel een extra veilig gevoel. Welke van deze beide situaties voor jou ook van toepassing mag zijn, de keuze voor spijlenhekwerk is voor veel mensen al snel gemaakt. Door gebruik te maken van dit type van hekwerk beschik je immers over een zeer degelijke constructie die niet alleen meer veiligheid, maar ook nog eens een verbeterde privacy weet te realiseren. Wil jij eveneens overgaan tot het aanschaffen en (laten) plaatsen van spijlenhekwerk? Zoek dan niet verder en lees snel verder om meer te weten te komen over de eigenschappen en de kosten die er aan verbonden zijn.

Kooptip:

  • Wanneer je gaat verbouwen komt er veel bij kijken. Een exacte prijs maken is erg lastig. Vrijwel altijd moet er een vakspecialist langskomen om de situatie te beoordelen. Wij koppelen je met maximaal 4 vakspecialisten. Ontvang direct tot 4 offertes, bereken het verschil en vergelijk de prijzen!.

Hoeveel kost spijlenhekwerk?

Op het ogenblik dat je gaat onderzoeken hoeveel er moet worden betaald voor spijlenhekwerk zal je er stil bij willen blijven staan dat er verschillende opties op de markt terug te vinden zijn. Bovendien dient er ook stil te worden gestaan bij het type poort die je wenst. Door rekening te houden met de onderstaande kosten zal het meteen duidelijk worden hoeveel je in totaliteit voor de realisatie van je spijlenhekwerk dient te betalen.

 

Type product Gemiddelde kostprijs
Spijlenhekwerk 1 meter Tussen 35 & 95 euro
Looppoort 1 meter Tussen 250 & 310 euro
Draaipoort 3 meter Tussen 460 & 925 euro
Schuifpoort 3 meter Tussen 975 & 2.100 euro
Elektrische draaipoort 3 meter Tussen 635 & 2.050 euro
Elektrische schuifpoort 3 meter Tussen 3.900 & 5.550 euro

 

De exacte kostprijs waar rekening mee moet worden gehouden voor de diverse onderdelen is altijd afhankelijk van het feit of het bijvoorbeeld gaat om een verzinkt of (ook) om een gecoat onderdeel.

De prijsopbouw van spijlenhekwerk

Net zoals voor alle vormen van hekwerk die er bestaan geldt ook voor spijlenhekwerk dat de belangrijkste kost is terug te vinden in de aankoopprijs van de materialen. Alles bij elkaar gezien kan je er wat dit betreft rekening mee houden dat de materiaalkost zo’n slordige 75 procent van de volledige facturatieprijs in beslag neemt. De overgebleven 25 procent bestaat eigenlijk op haar beurt nog eens uit twee delen. Met 23 procent zijn de arbeidskosten uiteraard niet onaanzienlijk, maar ook de voorrijkosten zijn een factor om rekening mee te houden.

Keuzes die de kostprijs van spijlenhekwerk beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat het totale kostenplaatje voor je spijlenhekwerk altijd wordt beïnvloed door meerdere, persoonlijke keuzes. We hebben de belangrijkste van deze keuzes voor jou verzameld en op een rijtje gezet.

Keuze 1: Gewoon verzinken of ook coaten?

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat spijlenhekwerk is gemaakt van metaal. Dit betekent dat, op het ogenblik dat ze in aanraking komt met water kan gaan roesten. Dit is uiteraard vervelend, want het ziet er niet alleen verschrikkelijk slecht uit, daarnaast is het ook nog eens zo dat dit de levensduur van het spijlenhekwerk zal aantasten. Gelukkig kan dit worden voorkomen door het spijlenhekwerk te laten verzinken. Dit kost zo’n 10 procent van de totale kostprijs, maar het geld zeker en vast waard. Nadat hekwerk is verzinkt beschikt ze evenwel over een zilvergrijze kleur. Wil je het hekwerk voorzien van een levendigere uitstraling? Dan is het altijd de moeite waard om ze te laten coaten. Ook hiervoor kan je rekenen op een meerprijs van zo’n 10 procent.

Keuze 2: Het type poort waar gebruik van wordt gemaakt

Uiteraard is het mogelijk om in je spijlenhekwerk verschillende soorten poorten te integreren. Niet alleen de manier waarop een poort werkt, maar ook de kostprijs die er aan verbonden is kan zeer aanzienlijke verschillen vertonen. Om er zeker van te zijn dat je, je ook hier van bewust bent hebben we uiteraard ook even alle mogelijke opties op dit vlak voor jou op een rijtje gezet.

 

Type poort voor spijlenhekwerk Gemiddelde kostprijs
Looppoort Tussen 250 & 300 euro per meter
Draaipoort Tussen 475 & 875 euro
Schuifpoort Tussen 975 & 1.950 euro
Elektrische draaipoort Tussen 635 & 2.975 euro
Elektrische schuifpoort Tussen 4.050 & 5.550 euro

Keuze 3: Zelf monteren of uitbesteden aan een specialist?

Het kopen van je spijlenhekwerk is uiteraard niet alles. Het spreekt immers voor zich dat ze ook nog moet worden geplaatst. Wat de montage van je spijlenhekwerk betreft kan je een keuze maken uit twee opties. Je kan dit zelf doen, maar je kan er ook voor kiezen om ze uit te besteden. Wat de montagekosten betreft kan je rekening houden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 12,50 & 25 euro per meter. Wil je eerder de prijs per 2 uur weten? Deze ligt gemiddeld tussen de 175 en 200 euro.

Interessante bespaartips

Je dient er altijd rekening mee te houden dat er voor de realisatie van spijlenhekwerk bepaalde, niet onaanzienlijke kosten in rekening gebracht kunnen worden. Veel mensen die graag willen beschikken over spijlenhekwerk zijn verplicht om hier een bepaalde besparing op te realiseren. Dat is perfect mogelijk door rekening te houden met deze bespaartips:

 

  • Ga zelf het hekwerk afhalen

Mensen staan er vaak niet bij stil, maar wist je dat het financieel veel interessanter kan zijn om zelf je spijlenhekwerk op te halen bij de leverancier? Wanneer je dit doet kan je immers de zogenaamde transportkosten uitsparen. Deze bedragen toch al snel zo’n 50 à 75 euro. Zelf het transport doen is dan ook altijd de moeite waard.

 

  • Kwantumkorting

Zou je buurman ook graag zijn tuin willen laten voorzien van spijlenhekwerk? Kies er dan voor om minstens de materialen zelf te kopen. Kiezen jullie er beiden voor om ook de plaatsing uit te besteden? Dan is het ook wat dit betreft altijd interessant om te kiezen voor hetzelfde bedrijf. Op deze manier is het mogelijk dat er voor beide partijen een korting kan worden bekomen van zo’n 10 procent.

Bespaar tot 30% op de kosten van jouw spijlenhekwerk

Er bestaan altijd mogelijkheden om te besparen op de kosten die er aan je worden aangerekend voor de realisatie van zogenaamd spijlenhekwerk. Door rekening te houden met de bovenstaande bespaartips kan er reeds een niet onaanzienlijk bedrag worden uitgespaard, maar er is meer. Wat bijvoorbeeld te denken van het feit dat het altijd een aanrader is om een offerte aan te vragen bij niet één, maar wel bij meerdere bedrijven? Het vergelijken van deze offertes zorgt er in de praktijk altijd voor dat je er de voordeligste optie in een mum van tijd tussenuit kan halen. Hierdoor kan een besparing worden gerealiseerd die eenvoudig in de richting van een niet onaantrekkelijke 30 procent kan gaan. Dit gebeurt bovendien terwijl je er eigenlijk bijna geen moeite voor moet doen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen